Fenyvesi Kata Zita - dietetikus

Fenyvesi Kata Zita vagyok, dietetikus, csoportos fitness instruktor.
2014-ben elvégeztem az International Wellness Institute csoportos fitness instruktor és aerobik oktató képzését, azóta több edzőteremben tartok alakformáló, zsírégető, valamint TRX edzéseket.

Dietetikus, hallgatóként rendszeresen részt vettem táplálkozással kapcsolatos rendezvényeken, mint tanácsadó, ahol meghatározó tapasztalatokra tettem szert a bölcsődésektől egészen a nyugdíjas korosztályig. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán 2016-ban végeztem kitűnő eredménnyel.

Szakdolgozatomat az élelmiszerallergiában, valamint laktózintoleranciában érintettek biztonságos élelmiszerválasztásáról írtam.

Ezt követően egy bölcsődében helyezkedtem el, mint élelmezésvezető ahol feladataim közé tartoztak többek között az étlaptervezés, a nyersanyagok beszerzése, valamint az ételkészítés felügyelete is.

2016-tól a mai napig a Van Holnap! Zsákos Alapítvány önkéntes dietetikusa vagyok, ahol vastag- és végbélrákos betegekkel, valamint hozzátartozóikkal foglalkozunk.

2017-től a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán Élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök mesterképzésen vagyok mesterszakos hallgató, ahol az élelmiszerek előállítása, minősége kerül a középpontba, ami az alapanyagok választásánál nyújt segítséget, így megfelelően kiegészíti korábbi tanulmányaimat.

Az élet az élelmezésvezetés után az orvoslátogatói pálya felé sodort, egy táplálásterápiával foglalkozó céghez, ahol az orvosok egyenrangú félként kezelnek és közös célunk a betegek megfelelő tápláltsági állapotának elérése.

Számomra az a legfontosabb, hogy az étkezés ne csak a létfenntartást jelentse, hanem örömet is okozzon, ne féljünk az élelmiszerektől, akkor sem, ha valamilyen diétát kell folytatnunk, vagy éppen fogyókúrába kezdtünk.

A megfelelő étrend kényelmesen beilleszthető a mindennapjainkba és hosszútávon, mozgással kiegészítve csodákra képes!