Sporttáplálkozás

Az egészséges sporttáplálkozás nemcsak a versenysportot űzők, de a szabadidő sportolók számára is nélkülözhetetlen. A kiegyensúlyozott és helyes táplálékbevitel mennyiségi és minőségi jelentése sportáganként, időszakonként, nemenként, edzés aktivitásonként változó.

Ezek mellett szükséges figyelembe venni a sportoló táplálkozási szokásait, egyéni igényeit, esetleges táplálék allergiáját vagy intoleranciáját egyaránt. Már csak az előzőekből kitűnik, hogy mennyire fontos szerepet játszik az egyénileg összeállított étrend. Egy sportoló a helyes táplálkozással ellenállóbbá teheti a szervezetét a betegségekkel szemben, betegség és sérülés esetén rövidítheti a felépüléshez szükséges időt. Ellenkező esetben a helytelen táplálkozás nagymértékben befolyásolja a teljesítőképességet.

A program menete

Táplálkozási anamnézis felvétele

A táplálkozási anamnézis képet ad a jelenlegi táplálkozási szokásokról, bevásárlási szokásokról, felhasznált élelmiszerek skálájáról, alkalmazott ételkészítési technológiákról.
Testösszetétel felmérése: testtömeg, testzsír, BMI, BMR, zsigeri zsír, derék és csípő körfogat

Étrendi napló kielemzése

Az étrendi napló a dietetikai diagnosztika fontos része. Az Ön által rögzített 3 napi étkezés feltárja az esetleges „hibákat”.

Személyre szabott étrend

A program 5 hetes személyre szabott étrendet tartalmaz, amelyet minden héten a megegyezett konzultáción nyújtunk át.

Folyamatos kontroll és konzultáció

A nap 24 órájában a rendelkezésére állunk kérdéseit illetően.

Rólunk mondták...

INGYENES KONZULTÁCIÓ

További információért lépjen velünk kapcsolatba!