JustHealthy

Hogyan segíthetünk?

A dietetikus és páciense közötti munka általában valamilyen problémával kezdődik. Észreveszünk valamilyen változást az életminőségünkben, esetleg valamilyen külső szemmel is jól látható tünetünk alakul ki. Ez könnyen lehet az ételallergia, vagy valamilyen étel intolerancia is.

A tünetek azonosítását követően, amikor tudatosul bennünk, hogy szervezetünk nem jól működik, nem érdemes kísérletezni. A házi gyógymódok és diagnózisok ugyanis könnyen lehetnek tévesek. Extrém esetben az internetet és a botcsinálta szakértőket követve akár még ronthatunk is az állapotunkon. A probléma azonosítását, vagyis a diagnózist minden esetben szakorvosra, allergológusra vagy immunológusra érdemes bízni, a gyógyuláshoz azonban több út is vezet.

Akár ételallergia, akár étel intolerancia keseríti meg a napjaid, a legfontosabb, hogy ezeket a tápanyagokat a szervezetünk nem, vagy nem megfelelően tudja feldolgozni. A helyzet megoldására több lehetőségünk van: juttathatunk a szervezetünkben kémiai úton előállított emésztést segítő enzimeket gyógyszer formájában, vagy választhatunk egy természetesebb megoldást, ami a személyre szabott étrend.

A személyre szabott étrend kapcsán fontos megjegyezni, hogy nem a lemondásokról szól! Ha egy személyre szabott étrend készül számodra, az pontosan azt akarja elősegíteni, hogy az életminőséged ne változzon. Ehess mindent, amit csak szeretnél, mindezt a szervezeted szükségleteivel összhangban. A dietetikus feladata, hogy olyan mixet hozzon létre számodra, amivel minden szükséges tápanyagot a szervezetedbe juttathatsz, ugyanakkor nem kell lemondanod az ízek élvezetéről sem.

A személyre szabott étrend elkészítése egy folyamat. Az egész középpontjában Te vagy, a dietetikus pedig a Te igényeidhez és egészségi állapotodhoz igazodik. Ha van olyan íz, amit nem szeretsz, akkor a jövőben sem kell kötelezően azt enned. Az elkészült étrend nem kényszerít arra, hogy mostantól csak zöldségeket és csírákat egyél, sőt, arra sem, hogy éhezz. Az életedben szinte semmi nem változik majd meg – a hozzávalókat leszámítva.

Közös munkánk során tudományos módszereket alkalmazunk, amelyek a TE élethelyzetedre, mozgási- és étkezési szokásaidra alapoznak. Figyelembe veszik, hogy milyen tápanyagokra van szükséged, milyen életkorban vagy és szenvedsz-e valamilyen betegségben. Emellett elvégzünk egy InBody testösszetétel-mérést, hogy pontos képet kaphassunk arról, hogy milyen állapotban van a szervezeted. Ezek összesítésével készül el részedre a személyre szabott étrend, amely kapcsán folyamatos kapcsolatban leszünk. Az étrendet mindaddig, amíg beépül a mindennapjaidba folyamatosan tudjuk a tapasztalataidhoz igazítani, valamint konzultációkkal is állunk rendelkezésedre!

JustHealthy

Neked miben segíthetünk?

Fogyni szeretnék

A fogyás nem megy varázsütésre és lefogyni mégis sokkal könnyebb, mint megőrizni az eredményeket. Folyamatos fogyókúrázás helyett válassz egy tartós megoldást szenvedés és koplalás nélkül. Tervezd meg a fenntartható fogyást dietetikus segítségével!

További információk
Hízni szeretnék

Ha szeretnéd a testtömegedet növelni, akkor az utad ne az első gyorsétterembe vezessen. A folyamatot érdemesebb úgy megtervezni, hogy a végén csak a mérleg mutasson más eredményt, az egészségi állapotod nem. Válaszd a tervszerű és egészséges súlygyarapodást!

További információk
Életmódot szeretnék váltani

Ha úgy döntöttél, hogy elégedetlen vagy azzal az arccal, amit a tükörben látsz. Ha úgy érzed, hogy eljött a pillanat, hogy tegyél valamit az egészségedért és a hosszabb életedért. Vagy egész egyszerűen csak szeretnéd magadat jobban érezni a bőrödben.

További információk
Inzulinrezisztens vagy cukorbeteg vagyok

Gyógyszerekkel vagy személyre szabott étrenddel is kezelhető betegségben szenvedsz. Az odafigyelésre és az önfegyelemre mindenképp szükséged lesz. A lényeges különbség az, hogy a megoldások mennyire kényelmetlenek.

További információk
Tej- vagy laktózérzékeny vagyok

Számtalan ételben és alapanyagban jelen lévő enzim, amely mégis kiváltható. Olyan ételallergia, amellyel – szinte – gondtalanul élhetsz együtt. Diétával remekül kordában tartható, csupán egy kis odafigyelés szükséges a részedről.

További információk
Gluténérzékeny vagyok

Egy olyan típusú ételallergia van jelen az életedben, ami korlátokat jelent – ezen nem tudunk változtatni. Azon viszont igen, hogy ezeken a korlátokon belül Te a lehető legszabadabbnak érezd magad. Megszűnjenek a lemondások és helyette az újdonságok vegyék át a főszerepet!

További információk
Betegségem van

Ha valamilyen bélrendszeri betegséggel diagnosztizáltak, akkor biztosan van egy hosszú listád arról, hogy mit nem ehetsz. Abban tudunk segíteni egy személyre szabott étrend elkészítésével, hogy legyen egy olyan is, amin a számodra probléma nélkül fogyasztható ételek szerepelnek.

További információk
Gyermeket szeretnénk / Terhes vagyok

A gyermek érkezése a szervezetünknek is óriási kihívást jelent. Függetlenül egészségi állapotunktól, szükséges a táplálkozási szokásaink felülvizsgálata annak érdekében, hogy a kicsi minden szükséges tápanyagot megkapjon vagy pedig alkalmassá váljunk a teherbe esésre.

További információk
Go top