Kürthy Andrea

dietetikus

Azt vallom, hogy enni jó, finomat enni még jobb, de csak egészségesen!

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán végeztem. A pályaválasztásom nagyban befolyásolta a gyermekkoromat érintő túlsúlyproblémám, amelyet a finom ételek túlzott szeretete váltott ki. A másik nyomós indok pedig a családunkban fellépő kezdődő cukorbetegség volt.

Ezek jelentették számomra a legfőbb kezdőlökést, hogy elinduljak azon az úton, amelynek az alapja a táplálkozás, valamint a betegségek diétás támogatása. Az ételek és az ételkészítés iránti szeretetem az egyetemi évek alatt sem szűnt meg, sőt, még inkább kiéleződött.

A JustHealthy létrehozásában az vezérelt, hogy másoknak nyújtsak segítő kezet az egészséges táplálkozás és az egészségügyi problémák diétájában. A JustHealthy által egy filozófiát képviselek dietetikus társaimmal karöltve, amely által megmutatjuk, hogyan étkezhetünk egészségesen úgy, hogy közben, tápláló, ínycsiklandozó és változatos fogások kerülnek a családi asztalra. Igenis lehet finom ételeket készíteni egyszerű és könnyen beszerezhető alapanyagokból, önsanyargatás nélkül.

Minden nap szembesülök azzal a ténnyel, hogy az embereknek mennyire nehéz kiszűrni az interneten lévő információk közül a tényleg hasznos, hiteles megoldásokat akár az egészséges táplálkozás, a fogyókúra vagy egy betegség kapcsán. Egy egészségügyi probléma esetén nélkülözhetetlen szerepet játszik a dietoterápia, legyen szó ételallergiáról/intoleranciáról, pajzsmirigy-, cukor-, epebetegségről, gyomorgyulladásról vagy más betegségről.

Go top